Overal ter wereld wordt door consument, fabrikant en overheid een groot belang gehecht aan de bescherming van de voedselketen en volksgezondheid. Om te voorkomen dat luchtbehandelingssystemen geen broeinest van micro-organismen worden, moeten luchtfilters, temperatuur en vochtigheid worden gecontroleerd en moeten opeengehoopte organische stoffen worden verwijderd, omdat verontreinigde wisselaars een goede bron vormen voor de ontwikkeling van micro-organismen. Uiteraard bieden de PROFILAN luchtfilters de perfecte bescherming voor uw ventilatiesysteem. 

PROFIL levert luchtfilters, ontstoffingsfilters, vloeistoffilters en luchtverdeelslangen aan verschillende grote spelers in de voedingsindustrie. Dit is een belangrijk marktsegment voor ons mede door het feit dat dergelijke bedrijven hoge kwaliteitseisen stellen en eerder een oplossing wensen van een filterleverancier in plaats van het louter leveren van een product. 

De producten die we in ons gamma specifiek naar de voedingsindustrie aanbieden voldoen aan de geldende Eurovent norm EN779:2012 en EN1822:2009, de Food Contact Materials EN1935:2004 en andere belangrijke normen waardoor de eventuele BRC of andere audits vlot verlopen